Aan de slag

Aan de slag met het Strategisch HRM-model

In de  Leergang Strategisch HR van de PO-Raad staat het SHRM-model centraal. Hiermee kun je als HR-professional komen tot een actieplan voor jouw school of bestuur. Waar moet je op sturen? 

Het Strategisch HRM-model als leidraad

In de Leergang Strategisch HR van de PO-Raad staat bovenstaand model centraal. Hiermee kun je als HR-professional toewerken naar een HR-actieplan. Je begint bij de relevante in- en externe ontwikkelingen voor je organisatie en de impact hiervan op de onderwijsdoelstellingen.

Vervolgens kijk je wat deze doelstellingen vragen van de medewerkers; zij moeten er uiteindelijk voor zorgen dat de doelen gerealiseerd worden. Welke personele uitdagingen voorzie je? Op basis hiervan bepaal je welke HR-speerpunten belangrijk zijn bij het oplossen van deze uitdagingen, denk bijvoorbeeld aan leren & ontwikkelen of duurzame inzetbaarheid.

De speerpunten toets je daarna aan de besturingsfilosofie en de kwaliteitszorg. Je vertaalt ze ook naar HR-bouwstenen (beleid en instrumenten) en naar de gewenste rol van HR. Hieruit volgt een HR-actieplan, om de gewenste situatie voor elkaar te krijgen. 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten