Beluister de gehele podcastserie over strategisch HR

Article type
Expertise
Publicatiedatum

In deze podcastserie van de PO-Raad gaan experts op het gebied van Human Resources in gesprek met adviseur Maarten Fijnaut. Samen bespreken ze wat goed HR-beleid is, hoe je dit organiseert in de onderwijspraktijk en hoe werk je daarbij samen met de verschillende betrokkenen. 

Hoogleraar Eva Knies: Van onderwijskundige doelen naar strategisch HR-beleid

Veel schoolleiders willen hun strategisch personeelsbeleid afstemmen op het onderwijskundig leiderschap en de doelen van hun school. Maar hoe doe je dat? Eva Knies deelt de meest recente inzichten over strategisch humanresourcesmanagement in het onderwijs.  Lees meer.

Onderzoeker Ben van der Hilst: Teamgericht organiseren in het po

Hechte samenwerking van leraren rond dezelfde groep leerlingen, vormt volgens onderzoeker Ben van der Hilst de meest krachtige leeromgeving voor professionals. Het is de sleutel tot kwaliteitsverbetering, innovatie en werkplezier in het onderwijs. Hoe kun je daar als bestuurder en schoolleider mee aan de slag? Lees meer.

Hoogleraar Marinka Kuijpers: Loopbaangericht HR-beleid

Leven lang ontwikkelen staat in Nederland hoog op de agenda. HR-professionals hebben een verantwoordelijkheid om dit binnen de organisatie vorm te geven. Door een loopbaangerichte aanpak verbind je als HR-professional organisatiedoelen met persoonlijke doelen van medewerkers. Hoogleraar Marinka Kuijpers geeft handvatten en aanbevelingen voor in de praktijk. Lees meer.

Lector Saniye Çelik: Diversiteit en inclusief werkgeverschap

Van nut en noodzaak van diversiteit en inclusie zijn velen overtuigd. Tegelijk brengen verschillen tussen mensen in de samenleving en in het onderwijs spanningen met zich mee. Ermee omgaan is nog geen vanzelfsprekendheid. Lector Saniye Çelik laat zien wat de strategische meerwaarde is van diversiteit voor het primair onderwijs, en bespreekt de uitdagingen in de onderwijspraktijk en de sleutels voor succes. Lees meer

Adviseur Frederieke de Bruin: HR analytics & data-analyse

Personeel maakt het verschil in het realiseren van strategische doelen. Maar hoe weet je of je strategische HRM-plan (of SPP) op koers zit? En hoe bepaal je of en waar er gerichte interventies nodig zijn? Adviseur Frederieke de Bruin helpt je op weg met HR Analytics. Lees meer.

Adviseur Annemart Wieland: De kansen van het functiehuis

Passende HR-instrumenten bieden kansen voor het realiseren van strategische doelen van jouw organisatie. Maar welke instrumenten zet je in om medewerkers te binden, hun professionele ontwikkeling te stimuleren en makkelijker nieuw talent aan te trekken voor nog beter onderwijs? Adviseur Annemart Wieland neemt je mee in de mogelijkheden en beperkingen van één van de belangrijkste HR-instrumenten: het functiehuis. Lees meer.

Douwe van der Zee en Lisanne Pistorius: Grip op ervaren werkdruk

De organisatie kan een grote invloed hebben op het verbeteren van de ervaren werkdruk van een medewerker, maar is de persoon zelf niet een even grote factor hierin?  Douwe van der Zee en Lisanne Pistorius handvatten om binnen jouw onderwijsorganisatie grip te krijgen op dit thema. Lees meer