Bestuurders 'The Next Level': 'Onderwijskwaliteit vergt leiderschap, verantwoording en vertrouwen'

Article type
Inspiratie
Publicatiedatum

Wat is onderwijskwaliteit? Tien besturen uit het primair onderwijs onderzoeken die vraag in een netwerk dat ze 'The Next Level' doopten. De deelnemers willen de onderwijskwaliteit naar een hoger niveau tillen door het versterken van het kwaliteitsbewustzijn. In een serie van vier filmpjes vertellen ze wat kwaliteit voor hen betekent, wat dit inhoudt voor hun manier van leidinggeven en verantwoorden en waarom het belangrijk is om elkaar te scherpen op dit onderwerp.

Leiding geven aan Onderwijskwaliteit, zo doen Hans Fuchs en Maarten Jacobs dat 

Directeur-bestuurder Hans Fuchs en schoolleider Maarten Jacobs van Stichting Openbare Basisscholen Helmond (OBSH) delen hoe zij leiding geven aan onderwijskwaliteit. OBSH beheert zeven openbare basisscholen in Helmond.

Video

Zo geven Hans Fuchs en Maarten Jacobs van OBSH leiding aan onderwijskwaliteit

Verantwoorden van onderwijskwaliteit: ‘Ik zie het echt als een cadeautje’

Maartje Slegers (locatiedirecteur KBS Petrus en Paulus in Breda) en Jan Maarten de Bruin (bestuurder Willem van Oranje Scholengroep in Waalwijk e.o.) vertellen hoe zij verantwoording geven over de onderwijskwaliteit in hun organisaties.

Video

Verantwoorden van onderwijskwaliteit: ‘Ik zie het echt als een cadeautje’

Leidinggeven aan onderwijskwaliteit: 'Vertrouwen is de basis'

Hans Tijssen en Ankie de Laat, bestuurders van ATO-Scholenkring in ’s-Hertogenbosch en omgeving, gaan in op leidinggeven aan kwaliteit.

Video

Leidinggeven aan onderwijskwaliteit: 'Vertrouwen is de basis'

Netwerk voor bestuurders die onderwijskwaliteit op The Next Level willen

Oprichters Edith van Montfort (Bestuurder SAAM) en Wilma Willems (Eigenaar onderwijsinstelling OnderwijsMens) vertellen over het kwaliteitsnetwerk 'The Next Level'. 

Video

Bestuurders willen onderwijskwaliteit in het primair onderwijs naar ‘The Next Level’ tillen

Heb je vragen over netwerk The Next Level? Neem dan contact op met Wilma Willems OnderwijsMens en OnderwijsKwaliteit: wilma@onderwijsmens.nl