HR-podcast met Eva Knies: van onderwijskundige doelen naar strategisch HR-beleid

Article type
Inspiratie
Publication date

Veel schoolleiders willen hun strategisch personeelsbeleid afstemmen op het onderwijskundig leiderschap en de doelen van hun school. Maar hoe doe je dat? In deze aflevering van de PO-Raadpodcast over strategisch HR deelt prof. dr. Eva Knies de meest recente inzichten over strategisch humanresourcesmanagement in het onderwijs. 

Over Eva Knies

Eva Knies

Prof. dr. Eva Knies is hoogleraar Strategisch Human Resource Management bij de Universiteit Utrecht. In haar onderzoek richt ze zich onder andere op HRM in de publieke sector, duurzame inzetbaarheid en de rol van leidinggevenden in de uitvoering van HR-beleid.  Het is haar missie om met maatschappelijk relevant onderzoek bij te dragen aan de kwaliteit van dienstverlening van publieke organisaties.

Podcastserie Strategisch HR

Deze podcast is onderdeel van de podcastserie over strategisch HR van de PO-Raad. In deze serie gaan experts op het gebied van human resources in gesprek met Maarten Fijnaut. Samen bespreken ze wat goed HR-beleid is, hoe je het organiseert in de onderwijspraktijk en hoe je daarbij samenwerkt met de verschillende betrokkenen.  Zo vertellen Ben van der Hilst en Gaby de Jongh meer over teamgericht organiseren in het basisonderwijs.