HR-podcast met lector Saniye Çelik: Diversiteit en inclusief werkgeverschap

Article type
Inspiratie
Publicatiedatum

Van nut en noodzaak van diversiteit en inclusie zijn velen overtuigd. Tegelijk brengen verschillen tussen mensen in de samenleving en in het onderwijs spanningen met zich mee. Ermee omgaan is nog geen vanzelfsprekendheid. In deze  aflevering van de PO-Raadpodcast over strategisch HR laat lector Saniye Çelik zien wat de strategische meerwaarde is van diversiteit voor het primair onderwijs, en bespreekt ze de uitdagingen in de onderwijspraktijk en de sleutels voor succes. 

Soundcloud

Over Saniye Çelik

Saniye Çelik

Saniye Çelik is lector Diversiteit aan de Hogeschool Leiden en doet onderzoek naar diversiteit, inclusie en leiderschap in publieke organisaties. Ze is decaan bij de NSoB (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur) en verzorgt vanuit de Universiteit Leiden onder meer het leiderschapsprogramma voor burgemeesters. Çelik promoveerde aan de Universiteit Leiden op diversiteit in publieke organisaties.  

Podcastserie Strategisch HR

Deze podcast is onderdeel van de podcastserie over strategisch HR van de PO-Raad. In deze serie gaan experts op het gebied van human resources in gesprek met Maarten Fijnaut. Samen bespreken ze wat goed HR-beleid is, hoe je het organiseert in de onderwijspraktijk en hoe je daarbij samenwerkt met de verschillende betrokkenen.  Zo deelt  prof. dr. Eva Knies de laatste inzichten op het gebied van strategisch humanresourcesmanagement in het onderwijs en geeft hoogleraar Marinka Kuijpers handvatten en aanbevelingen voor loopbaangericht HR-beleid