Interview

Hun kwaliteitsbeleid is op orde: Blosse en PlatOO willen naar het volgende level

In de leerkring ‘Next Level’ zitten schoolbesturen die hun kwaliteitsbeleid al aardig op de rit hebben. Binnen dit netwerk leren zij niet alleen van elkaar, ze nemen zichzelf ook kritisch onder de loep. Maar hoe zorg je ervoor dat de opgedane kennis en inzichten vervolgens op de scholen worden toegepast? Twee stichtingen, Blosse en PlatOO, aan het woord.

‘We spreken niet van onderwijskwaliteit, maar van Blossekwaliteit’

Jeanette de Jong is lid van het college van bestuur van Blosse in Heerhugowaard, waar opvang en onderwijs zijn geïntegreerd in 27 kindcentra. Beleidsadviseur Siebrand Konst is verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid. Zij gaan in gesprek over het leernetwerk 'Next Level' en hun visie op onderwijskwaliteit. “We zijn straks de eerste stichting met één kwaliteitssysteem voor opvang en onderwijs.”

We discussiëren steeds vaker over de vraag: worden de kinderen hier echt beter van?’

PlatOO, een stichting voor Openbaar Onderwijs in Helmond, is onderdeel van de leerkring Next Level. Annemie Martens (voorzitter van het CvB), Lieke Akkermans (directeur van OBS Kleine Kapitein) en Audrey Seezink (beleidsmedewerker onderwijskwaliteit) vormen binnen PlatOO het kernteam onderwijskwaliteit. “Next Level inspireert ons om onderzoekend en nieuwsgierig te blijven.”

Meer over Next Level

De leerkring ‘Next Level’  is een (besloten) netwerk van zeven besturen in het primair onderwijs die het kwaliteitsbeleid al aardig op de rit hebben, maar het graag nog een stap verder willen brengen. Samen gaan zij in gesprek hierover.

‘Next Level’ is een initiatief van Edith van Montfort, voorzitter van SAAM*. In 2019 kwam het netwerk zes keer bij elkaar. Bijvoorbeeld rond de vraag wat onderwijskwaliteit nu precies betekent en wat jouw visie betekent voor leiderschap en verantwoording. 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten