Ken jij goede apps voor (dreigende) thuiszitters? Deel ze met Heliomare

Article type
Artikel
Publicatiedatum

Passend Onderwijs Advies Heliomare brengt in kaart welke hulpmiddelen er allemaal zijn om ondersteuning te bieden aan (dreigende) thuiszitters. Er zijn veel waardevolle apps die niet direct voor de hand liggen. Ken jij er ook een paar? Laat dat dan weten aan Heliomare.

Onderdeel van innovatievraag

Dit artikel is ook onderdeel van de innovatievraag:

Heliomare inventariseert ICT-tools voor (dreigende) thuiszitters

Een mindfulness app die helpt rust te krijgen en leerlingen zo beter te laten leren. Een applicatie om to do-lijstjes te maken voor leerlingen die moeite hebben op tijd de juiste spullen in hun gymtas te doen. Er zijn zo veel digitale hulpmiddelen dat het haast onmogelijk is om een compleet beeld te krijgen.

Heliomare ontwikkelt een speciale routekaart die leerlingen helpt zelf – onder begeleiding van onderwijsprofessionals – een keuze te maken uit de meest passende ICT-hulpmiddelen.

Deel je suggesties via de online vragenlijst


Heb je suggesties voor Heliomare? Deel deze dan in de vragenlijst. Deze lijst is opgesteld aan de hand van de verschillende ondersteuningsbehoeften van leerlingen. Plaats daarbij jouw suggesties. Als je je naam en e-mailadres invult, word je op de hoogte gehouden van de opbrengst.

Namens Helionare, dankjewel voor je hulp!

Innovatievragen Onderwijs en ICT

Heliomare is één van de besturen die deelneemt aan het project Innovatievragen Onderwijs en ICT van de PO-raad. Met ondersteuning van de PO-Raad werkt de stichting het komende jaar aan een innovatievraag: “Hoe kunnen ICT-hulpmiddelen succesvol ingezet worden bij (dreigende) thuiszitters in het (speciaal) onderwijs?”