Nieuw: tools en tips op www.lesopafstand.nl

Article type
Aan de slag
Publicatiedatum
Jongen online

Sinds maandag 16 maart zijn schoollocaties gesloten of beperkt geopend. Op veel plekken wordt hard gewerkt om leerlingen zo goed mogelijk onderwijs te blijven geven. Op  de nieuwe website www.lesopafstand.nl delen Kennisnet en Wikiwijs hun kennis op dit vlak. Doe er je voordeel mee! 

Online lessen of andere vormen van leren op afstand bieden de mogelijkheid om onderwijs te geven aan leerlingen die niet fysiek op school aanwezig zijn. Via digitale wegen kun je  contact met elkaar hebben en leerlingen instructie geven. Daarnaast is het mogelijk om toegang te bieden tot (digitaal) lesmateriaal en opdrachten, om digitaal (formatief) te toetsen en om leerlingen te laten samenwerken.

Scholen, leraren en schoolleiders zijn volop aan de slag om onderwijs op afstand te organiseren. Op www.lesopafstand.nl vind je per sector informatie en tips om je verder te helpen. Bijvoorbeeld welke extra ondersteuning leveranciers nu bieden en hoe je als school veilig en AVG-proof om gaat met het grote aanbod op dit moment.   

Oproep: denk mee en deel je kennis

De website www.lesopafstand.nl wordt elke week uitgebreid. Doel is deze met hulp van scholen te verbeteren en uit te breiden. Heb je opmerkingen, aanvullingen, lesideeën of onderwerpen om de site te verbeteren? We horen het graag!

Op www.lesopafstand.nl delen Kennisnet en Wikiwijs hun kennis. Zijn werken samen met onder andere het ministerie van OCW, de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en saMBO-ICT.