NPO-ondersteuning bij scan of schoolplan

Article type
Artikel
Publicatiedatum

Vrijwel alle scholen in Nederland zijn met ingang van dit schooljaar aan de slag om uitvoering te geven aan hun plannen voor het Nationaal Programma Onderwijs. Het ministerie, eigenaar van het NPO, biedt informatie en antwoorden op vragen. Maar scholen kunnen ook bij het programma Goed worden, goed blijven een beroep doen op ondersteuning.

NPO-informatie                               

Heeft jouw school of bestuur vragen over het NPO? Veel antwoorden vindt je op de NPO-website van het ministerie van OCW . Het ministerie richtte ook een helpdesk in, waar je terechtkunt met vragen die op de site niet beantwoord worden.

NPO-ondersteuning

Intussen is duidelijk dat niet elke school erin is geslaagd om een goede scan of een goed plan te maken in het kader van het NPO. In dat geval kan de school een beroep doen op ondersteuning door zich te melden bij de NPO-helpdesk van OCW.

Ook kan een school of bestuur contact opnemen met het programma Goed worden, goed blijven. Een van de projectmedewerkers houdt een intake met de school en bespreekt wat het programma voor de school kan doen. Er is niet één soort aanpak voor de ondersteuning, elk traject is maatwerk op basis van de situatie van de school. Heb je hier behoefte aan? Stuur een mailtje aan gwgb@poraad.nl. Een medewerker neemt binnen twee dagen contact met je op.