Vraag het op Edualdo.nl

Article type
Artikel
Publication date
Edualdo.nl Dé plek waar leraren kennis en ervaring uitwisselen

Ken je Edualdo.nl al? Op deze website kunnen leraren kennis en ervaring uitwisselen. Over uiteenlopende thema’s, van multimediagebruik in de klas tot projectmatig werken. Tot nu toe was Edualdo alleen bedoeld voor het voortgezet onderwijs, maar nu kan ook het PO er gebruik van maken. Probeer het eens!

Edualdo.nl draait sinds een jaar in het voortgezet onderwijs en is speciaal opgezet voor leraren. Om elkaar te helpen met nieuwe inzichten, ervaringen, tips en inspirerende voorbeelden uit de onderwijspraktijk. Vakinhoudelijk en vakoverstijgend. In samenwerking met het programma Samen Slimmer Leren is Edualdo sinds oktober 2019 ook open gesteld voor het basisonderwijs.

Ervaringen van leraren met Edualdo.nl

  • "De meerwaarde van Edualdo is dat het je niveau van lesgeven omhoog kan tillen, of je nu een starter bent of al langer werkzaam bent als leerkracht."
  • "Doordat leraren zelf mee hebben gedacht bij de ontwikkeling van Edualdo staat er informatie op die ook echt praktisch (toepasbaar) is."
  • "Je kan kiezen uit verschillende thema's om het doel van je vraag te specificeren. Dit heeft echt een meerwaarde voor leraren."

Gemakkelijk

Edualdo.nl is toegankelijk en gemakkelijk in het gebruik. Eigenlijk wijst het zichzelf. Mocht je toch graag een toelichting willen, bekijk dan het Edualdo-filmpje.

  • Alle gebruikers van Edualdo zijn leraren
  • Alle vragen en antwoorden komen rechtstreeks uit de onderwijspraktijk
  • Vragen worden altijd beantwoord
  • Edualdo is gratis en advertentievrij

Ook meedenken met de (door)ontwikkeling?

Leraren, de PO-Raad en Schoolinfo werken samen aan de ontwikkeling van Edualdo. Ken jij een leraar die het leuk vindt om hierover mee te denken? Laat het dan weten via info@edualdo.nl.

Stel je vraag. Of geef een antwoord.

Heb jij een onderwijsvraag? Bijvoorbeeld over het gebruik van multimedia in de klas? De motivatie van leerlingen? Of samenwerken met ouders? Stel hem dan op www.edualdo.nl en leraren uit heel Nederland denken met je mee. En je kunt ook je eigen ervaring en kennis delen door te antwoorden op vragen van anderen.