Aan de slag

Zo deel en vier je successen

Is je innovatie- of verandertraject succesvol geweest? Waarschijnlijk kan je niet wachten om de volgende fase of een nieuw project in te gaan. Maar vergeet niet je succes te delen en te vieren. Dit is belangrijk voor het draagvlak en de borging op lange termijn. Hier vind je een paar manieren waarop je dit kunt aanpakken.

  1. Storytelling

    Leg de uitkomst en vervolgambities van jullie proces vast in plannen en bespreek deze ook regelmatig  op formele en informele bijeenkomsten. Het maken van een goed basisverhaal is hierbij belangrijk. Cijfers, voorbeelden en ervaringsverhalen werken hierbij goed.

  2. Symbolen

    We vergeten vaak wat we voor moois hebben bereikt. Niets werkt zo kracht voor het geheugen als een duidelijk, herkenbaar beeldmerk. Maak of kies samen een symbool uit wat jullie innovatie en  het succes hiervan typeert.

  3. Vaandeldragers

    Vaak zijn de koplopers binnen jullie team of organisatie nauw betrokken geweest bij de innovatievraag. Formaliseer hun rol of zet hen extra in het zonnetje. Zij zijn degene die ervoor kunnen zorgen dat de innovatie duurzaam is.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten