Aan de slag

Zó werk je met je hele bestuurlijke gemeenschap aan onderwijskwaliteit

Onderwijskwaliteit vereist samenwerking van alle betrokkenen bij het onderwijs. Maar hoe doe je dat: samenwerken aan onderwijskwaliteit? In een nieuwe handreiking voor bestuurders, toezichthouders, GMR-leden en schoolleiders vind je tips én de vragen die je elkaar kunt stellen.

De rol van de bestuurder staat centraal in deze handreiking, maar de tips en vragen zijn zeker ook bruikbaar voor andere partijen.

Gebruik de handreiking als check: ‘Doen we de goede dingen? Zien we niets  over het hoofd?’ En als voeding voor dialoog: ’Hoe doen wij dit in onze organisatie en wat vinden we daarvan? Wat vinden we van de handreiking zoals die hier staat?’ De handreiking kan ook dienen als ontwikkeltool om te werken aan verbetering.

In onderstaande handreiking (praatplaat) vind je tips en vragen voor het sturen op onderwijskwaliteit in één oogopslag. Alles lezen? Download dan de volledige handreiking die werd ontwikkeld in opdracht van de PO-Raad in samenwerking met VTOI-NVTK en AVS.

Downloads

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten