Ethiek

dossier

Technologie biedt tal van kansen voor het onderwijs, denk aan de mogelijkheden die ontstaan voor gepersonaliseerd leren of de vereenvoudiging van de administratie. Maar het is ook complex. Want: als alles kan, moeten we dan ook alles willen? In hoeverre kan technologie het werk van leraren overnemen? Wat weten we straks allemaal van onze leerlingen? En wat doen we met die data?

Deel op sociale media

Geen filtermogelijkheden gevonden.
  • PO-Raadcongres 2021 - aflevering 2: De Digitale Samenleving

    video

    Bij het ontwikkelen van digitaal onderwijs ontstaan ethische vraagstukken. De visie van technologisch filosoof Peter-Paul Verbeek.

  • Kijk eens of deze online workshop over ethiek en ICT iets is voor jouw team

    video

    In de gratis online workshop Bloom ga je met je schoolteam in gesprek over digitalisering van het onderwijs. Aan de hand van verhalen, historische colleges en discussievragen wordt je ondergedompeld in de toekomst en uitgedaagd om met een kritische blik te kijken naar de impact van technologie. Waar kan technologie écht bijdragen aan onderwijskwaliteit? En waar staat het belangrijke onderwijswaarden in de weg? Aan het einde van de workshop heb je als team een gezamenlijk statement geformuleerd waarmee je jullie visie op ICT kan opstellen of aanscherpen.

Strategic agenda

Dit dossier is onderdeel van Innoveren is samen leren ​uit de Strategische Agenda van de PO-Raad