Onderwijs op afstand: Kleuterklas TV - leraren Floor Busio en Ellen van der Pluijm

video

Op zoek naar balans tussen laagdrempeligheid, keuzevrijheid en beschikbare materialen

Ellen van der Pluijm en Floor Busio zijn leerkrachten van groep 1-2 van Basisschool De Vuurvlinder in Geertruidenberg. "Samen met andere kleuterleerkrachten zijn we een online kleuterklas gestart op YouTube: Kleuterklas tv. Wij willen graag onderwijs bieden aan kleuters en vinden het belangrijk om de balans te vinden tussen laagdrempeligheid, keuzevrijheid en beschikbare materialen." Uitgeverij De Vier Windstreken maakt kleuterklas tv mede mogelijk.

Meer over deze video

De structuur van de video is mee voorbereid door prof Dr. Paul Leeseman en aangepast door Floor en Ellen op basis van hun praktijk. Bekijk hun Kleuterklas TV video’s eens. 

Enkele blogposts over corona en jonge kinderen:

Deze blog legt uit op basis van onderzoek waarom regelmaat en structuur juist nu belangrijk zijn (in deze mogelijk traumatiserende tijden). 

Het belang van lezen wordt hier uitgelegd

Boeken om thuis of in de klas te lezen: 

 De Kennisrotonde deed ook onderzoek naar het effect van digitale prentenboeken:  Wat is het effect van geanimeerde prentenboeken en het programma Letters in Beweging op de beginnende geletterdheid en taalontwikkeling van risicoleerlingen in groep 1 en 2?