Expertise

Gratis download van Lucas Onderwijs met handvatten voor vernieuwingsprocessen

In de bundel ‘De kunst van het veranderen’  geeft Stichting Lucas Onderwijs voorbeelden van vernieuwing in het onderwijs door hun scholen. Het boek is gratis te downloaden. 

In het boek 'De kunst van veranderen' staan voorbeelden van vernieuwingen op het gebied van gepersonaliseerd onderwijs met behulp van ICT, het samenwerken met scholen in het buitenland en gelijke kansen in het onderwijs. “De voorbeelden kunnen inspireren, aanzetten tot discussie, of juist vragen oproepen over hoe het anders - nóg beter – kan",  stellen Ewald van Vliet en Ingrid de Bonth van het bestuur van Lucas Onderwijs.

Veel scholen binnen Lucas Onderwijs hebben ervaring  opgedaan met onderwijsvernieuwing, stellen de redacteurs in de inleiding.  “Dit boek laat zien waarom deze scholen kiezen voor verandering en hoe ze dat doen.” Meer informatie is te vinden op de website van Lucas Onderwijs

In het boek staan ook de 'rubrics' die de scholen van Lucas Onderwijs hebben gebruikt om tot innovatie te komen. De rubrics zijn hulpmiddelen om de ontwikkeling op scholen in beeld te brengen in overzichtelijke stappen.

Downloads