Aan de slag

Ontwikkelgroepen Samenspel: met je bestuurlijke gemeenschap werken aan kwaliteit

Samen werken aan onderwijskwaliteit, ieder vanuit de eigen rol. Dat was het centrale thema van de Ontwikkelgroepen Samenspel. Schoolbestuurders en schoolleiders onderzochten hoe ze hun samenwerking konden versterken en inzetten voor meer kwaliteit. De PO-Raad organiseerde in 2020 verschillende van dit soort groepen met de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) en de vereniging van intern toezichthouders (VTOI-NVTK).

Versterken van de onderwijskwaliteit

De deelnemers van de ontwikkelgroepen deelden inzichten en leerden zo meer over het samenspel tussen zowel schoolbestuurders en (G)MR als tussen schoolbestuurders en toezichthouders. Ze werden zich meer bewust over hun rolopvattingen en de organisatieprocessen rond kwaliteitszorg. Wat gaat er al goed? En welke dingen moeten we veranderen om te werken aan het versterken van de onderwijskwaliteit?

Professionalisering 

De PO-Raad initieerde de Ontwikkelgroepen naar aanleiding van een advies van de Monitorcommissie Goed Bestuur. Daarin adviseerde de commissie de regie te nemen over de professionalisering en samenwerking van schoolbestuurders en intern toezichthouders. Samen met de VTOI-NVTK onderzocht de PO-Raad in de ontwikkelgroepen hoe ze een verdere scheiding van schoolbestuur en intern toezicht kan bevorderen in het primair onderwijs.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten